NIEUWE TIJDEN, NIEUWE TAKEN.

De huidige huurdersvereniging HeVo bestaat volgens de laatste notariële akte van 20 juli 1999 zo’n 20 jaar, maar was al eerder onder andere paraplu’s werkzaam.

Dat gaat terug tot 1994 en dus is deze huurdersvereniging er al zo’n 25 jaar actief.
Het huidige bestuur, aangetreden sinds 6 november vorig jaar opereert onder heel andere omstandigheden. Vooral door veranderde wetgeving en de van overheidswege opgelegde aanpassingen op het gebied van duurzaamheid worden woning-corporaties als ProWonen voor nieuwe uitdagingen geplaatst. Daarin past ook de veranderde rol van de huurdersverenigingen. Zij worden verondersteld mee te denken in, en een belangrijke inbreng te hebben bij deze veranderingen.

Het bestuur gaat die nieuwe verantwoordelijkheid niet uit de weg en heeft zich met overtuiging ingezet in allerlei commissies, die de verhuurder helpt om de opgaven van jaar tot jaar uit te voeren.
De maatschappelijke veranderingen en de snelheid waarmee ook bouw- en installatie technieken plaatsvinden vraagt van de medewerkers van ProWonen een hoge mate van flexibiliteit. Datzelfde wordt ook van de vrijwilligers van het HeVo bestuur verwacht.

Jaarlijks wordt in samenspel met ProWonen en de gemeente Bronckhorst een zgn. Prestatie Overeenkomst gemaakt. Ook de huurdersvereniging Zelhem, waarmee intensief overleg plaatsvindt doet in het bereiken van deze overeenkomst even hard mee.

Gezamenlijk hopen we ook voor 2020 de belangen van onze leden (lees ProWonen huurders) op de beste manier te mogen behartigen.
Er zijn een aantal grote renovatie projecten deels al gestart en nog voorzien voor 2020 en verder. Daarin zullen wij een flinke partij meeblazen en vertrouwen samen met betrokken partijen de voorraad huurwoningen energiezuiniger en comfortabeler maar vooral betaalbaar te maken en te houden.

Wij  danken onze leden bij voorbaat voor het vertrouwen dat wij dit eerste jaar mochten ontvangen en zien met belangstelling de uitdagingen voor het komende jaar tegemoet.

U kunt op ons rekenen

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]